Baby star tanktop

Ugglis av Josefine, Baby-linne tyg, textil, barnkläder, sy till bebis
Det blev ett cericet linne med stjärnor till Freja igår. Storlek 74. Skall ännu göra lite modifieringar på mönstret men annats börjar det arta sig riktigt bra tycker jag. Mönster av mig själv alltså.

Linne & 3/4-delsbyxor

Ugglis av Josefine, tyg, textil, barnkläder, sy till bebis

Fick sytt lite igår och det blev ett sommar-set i storlek 74. Passar fint nu när det är varmt ute och man gärna vill ha lite kortare byxor men inte för långa på sitt barn. Såna här blir det fler av!

Sommarklänning #2

Ugglis av Josefine, sommarklänning, tyg, textil, barnkläder, sy till bebis
Jag ville inte visa upp den andra sommarklänningen förän tjejen som skulle ha den hade fått den. Den var nämligen till lilla Mira som fyllt 1 år. Det här tyget är ju så underbart med!

Sommarklänning


Helgens sydda plagg. En av två klänningar. Visar upp den andra vid annat tillfälle. =) Denna är sydd i tunt bomullstyg. Knäppning bak. Den passar Freja perfekt nu.

Ugglisnest


Syväder och babynest



Vilket väder vi har här idag. Perfekt för att vara inne och sy. Ja i alla fall här i Bua där jag bor. Regn regn regn. Men lite mysigt är det allt.

Jag har köpt en ny tygsax idag. Skönt att kunna klippa utan problem. Jag har börjat på ett såkallat babynest. Som jag dock kallar ugglisnest. Fick en beställning på ett så nu sys här för fullt. Kommer bli väldigt fint i det vit/svart/röda tyget från ikea som ni ser ovan. Den kommande lill* bebisen kommer ligga som en prins/essa i detta!

Bomullstyger

Tänkte visa upp några av tygerna jag har hemma. Är bra sugen på att sy en liten klänning till Freja i det rosa tyget. Detta är bomullstyger så det är inte trikå som jag annars brukar sy i. Men gillar att sy i bomull också. Det rosa köpte jag häromdagen när jag och Ellva var iväg och tygshoppade.

Ugglis av Josefine, tyg, textil, barnkläder, sy till bebis
Ugglis av Josefine, tyg, textil, barnkläder, sy till bebis
Ugglis av Josefine, tyg, textil, barnkläder, sy till bebis

Sy skötväska

Jag är så oerhört inspirerad i detta nu! Sökt på Sy skötväska på google och ja, jag är såld! Väskor överhuvudtaget. Varför inte liksom? Ska till stan imorgon. Borde kanske kolla in lite tyg och se vad jag känner då. En bloggare som syr väskor och inspirerar något enormt just nu är Lili&me. Kolla in henne vet jag!

Ugglisnest och baggystyle-brallor

Jag vet jag vet. Är dålig på att uppdatera här. =/ Men faktum är att jag inte sytt mycket det sista. Har hamnat i någon svacka och har därför fokuserat på mer hjärndöda aktiviteter. ;)

Men vet ni, här är ett par nya baggystyle-brallor som nyss blev färdigställda. Rätt nöjd med tanke på att det var första gången jag gjorde denna typ av byxor. Hoppas nu de passar Freja med. Får prova imorgon. Ni får ursäkta fotokvalitén. Det är instagr.am foto. Eftersom min kamera gått sönder så ni får nöja er med dåligt foto tyvärr.

Ugglis av Josefine, Baggystyle-brallor, tyg, textil, barnkläder, sy till bebis

Nästa syprojekt är en solhatt till Freja och säven ett Ugglisnest till en bekant som väntar bebis. Skall givetvis via upp kreationerna här. =)  För er som undrar vad jag nu hittat på angående ugglisnest så är det ett slags babynest. Men jag har valt att kalla det ugglisnest eftersom Ugglis är det jag valt att kalla mina syprojekt.

RSS 2.0